„Pochopil jsem, jak důležitou roli hraje u eshopů linkbuilding,“ říká Jan Prokop

Na podzim loňského roku proběhl na Institutu managementu Fakulty podnikohospodářské VŠE kurz s nesmírně zajímavým obsahem zaměřený na alfu omegu moderní doby – online marketing. Lektorem a garantem kurzu byl zkušený marketingový specialista Ing. Jan Mareš z Katedry podnikání. Zájemci o toto téma mají možnost setkat se s ním letos opět. Kurz s názvem Mistrovství online marketingu se uskuteční v termínu 20. 5. 2020. Pokud současná situace neumožní osobní přítomnost účastníků a lektora na VŠE, proběhne kurz online.

Rádi bychom vám nabídli malou „ochutnávku“ z kurzu očima jednoho z jeho účastníků. Zeptali jsme se absolventa loňského kurzu Jana Prokopa, Online Marketing Specialisty ve společnosti Aira GROUP a studenta FPH VŠE, na jeho osobní zkušenost a přínos kurzu pro jeho profesi.

Institut managementu: Co nového jste se na kurzu naučil?

Jan Prokop: „Na kurzu jsem pochopil, jak důležitou roli hraje u eshopů linkbuilding a jejich odkazová strategie. Naučil jsem se používat nástroje, které tyto ukazatele měří, což se při provozování jakéhokoliv webu velmi hodí. 

Institut managementu: Jak Vám to pomohlo ve Vašem podnikání?

Jan Prokop: Kurz nás namotivoval objednávat články na různých webech, odkud získáváme velmi kvalitní návštěvnost. Kurz mi pomohl rozšířit náš marketingový mix, což se nám vyplácí hlavně z toho důvodu, že získáváme nové zákazníky za nízkou cenu. 

Institut managementu: Co ze zkušenosti z kurzu byste doporučil ostatním studentům?

Jan Prokop: Po kurzu bych doporučil si do začátků najmout marketingovou agenturu, která má s linkbuildingem zkušenost. Určitě doporučuji jak eshopařům, tak i všem ostatním, kteří vlastní webovou stránku. 

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme Vám hodně úspěchů v práci i při studiu!
Institut managementu

 

Poznámka redakce:

Kurz je vhodný pro marketingové manažery zodpovědné za online kanály, stejně jako pro podnikatele, kteří potřebují sami provádět marketingové aktivity. Během kurzu se účastníci naučí řídit tvorbu obsahu, zlepšit viditelnost ve vyhledávačích a získat návštěvnost díky inbound marketingu, linkbuildingu a také PPC reklamě. Poznají, jak přeměnit návštěvníky na zákazníky prostřednictvím e-mailových kampaní a v neposlední řadě, jak měřit úspěch svých kampaní.

 

Sledujte naše kurzy na kurzyfph.vse.cz